ΝΟΣΟΓΟΝΟΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η παχυσαρκία επηρεάζει περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ. Οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν μοναδικές ανάγκες, καθώς έχουν συχνά ιατρικές παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και αναπνευστικά προβλήματα που μπορεί να κάνουν την απώλεια βάρους ακόμη πιο δύσκολη.

Μπορείτε να μετρήσετε το ΒΜΙ σας με τη βοήθεια του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων εδώ:

https://www.cdc.gov/healthyweight/assessing/bmi/adult_bmi/metric_bmi_calculator/bmi_calculator.html

Εφόσον θέλετε να χάσετε βάρος, μπορείτε να εμπιστευτείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης βάρους της ομάδας μας.  Η λύση για εσάς πιθανώς να περιλαμβάνει βαριατρική χειρουργική ή μη χειρουργική διαχείριση βάρους, υπό την καθοδήγηση μας.

Δεσμευόμαστε να προσαρμόσουμε ένα πρόγραμμα γύρω από τις ατομικές σας ανάγκες και προκλήσεις.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η βαριατρική χειρουργική συνήθως συνίσταται σε άτομα με ΒΜΙ 40 ή υψηλότερο, για να προληφθούν τα πολύ σοβαρά νοσήματα τα οποία συνδέονται με τη παχυσαρκία όπως Διαβήτης, Καρδιοπάθεια, Υπέρταση, Απνοια, Καρκίνος.

Επίσης, η βαριατρικη επέμβαση συνιστάται σε άτομα με ΒΜΙ 35 ή υψηλότερο οι οποίοι πάσχουν ήδη από διαβήτη ή καρδιοπάθεια και έχουν προσπαθήσει να χάσουν βάρος χρησιμοποιώντας αλλαγές διατροφής και άσκησης διχως επιτυχία. Σε αυτούς τους αρρώστους μετά την επέμβαση παρατηρείται μεγάλη βελτίωση του διαβήτη ή της καρδιοπάθειας τους.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Η επιλογή της ενδεδειγμένης επέμβασης εξατομικεύεται σε κάθε ασθενή.

Το λαπαροσκοπικό γαστρικό μανίκι είναι η λιγότερο περίπλοκη επέμβαση, η οποία περιορίζει χειρουργικά τη ποσότητα τροφής την οποία μπορεί να καταναλώσει ο ασθενής. Με αυτό το τρόπο έρχεται πολύ πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού. Η επέμβαση αυτή διαρκεί μια με δυο ώρες, έχει ελάχιστο χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης, ενώ παρέχει άριστα αποτελέσματα μείωσης βάρους.

Οι επεμβάσεις λαπαροσκοπικής παράκαμψης ( “Roux en Y Gastric Bypass” ή “loop duodenal switch”) προσφέρουν περιορισμό στη λήψη τροφής και αρά πιο γρήγορο αίσθημα κορεσμού, συγχρόνως όμως περιέχουν και ένα χειρουργικό στοιχείο ελεγχόμενης «δυσαπορόφησης». Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται πιο γρήγορη απώλεια βάρους, η οποία είναι πολύ πιο ανθεκτική στο χρόνο.

Οι πιο περίπλοκες επεμβάσεις παράκαμψης μπορούν να διενεργηθούν απευθείας ως επέμβαση πρώτης επιλογής.  Μπορούν επίσης να διενεργηθούν ως το δεύτερο βήμα μιας στρατηγικής απώλειας βάρους, οπού το πρώτο βήμα είναι το γαστρικό μανίκι, με χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο επεμβάσεων από 6 έως 24 μήνες. Οι επεμβάσεις παράκαμψης επίσης διενεργούνται συχνά σε  περίπτωση αποτυχίας προηγηθείσας επεμβάσεως γαστρικού μανικιού.

Στο σύνολο τους οι επεμβάσεις βαριατρικης χειρουργικής διενεργούνται λαπαροσκοπικά, εκτός σπάνιων εξαιρέσεων. Ο γιατρός εκπαιδεύτηκε στη λαπαροσκοπική βαριατρική χειρουργική στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης σωματικού βάρους στο Ohio State University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα αριστείας στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου η ομάδα μας παράγει αποτελέσματα που κατατάσσονται πάνω από τον αναμενόμενο μέσο όρο απώλειας βάρους.

Η επιτυχία μας εδραιώνεται προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση υγείας και ευεξίας στη διαχείριση βάρους. Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ του προγράμματός μας είναι η εστίασή μας πέρα από τη χειρουργική στην αλλαγή των συμπεριφορών του τρόπου ζωής. Η απώλεια βάρους και ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Η ομάδα μας παρέχει υποστήριξη και  εκπαίδευση σε όλες τις πτυχές ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής – συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, της αλλαγής συμπεριφοράς και της άσκησης.

Η ολοκληρωμένη ομάδα μας περιλαμβάνει εκτός από τους χειρουργούς μας:

Κλινικό Διαιτολόγο

Ψυχολόγο

Ειδικό Φυσικής Αγωγής

Νοσηλεύτρια

Επιστροφή στις Χειρουργικές Θεραπείες