Ο Ιατρός

Ιωάννης Χατζάρας,  MD, MPH, PhD, FACS
Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Ογκολογία, Χειρουργική Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος

  • Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Επιμελητής Χειρουργός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών  “ΑΤΤΙΚΟΝ”
  • Επιμελητής Χειρουργός Ογκολόγος, Nuvance Health, New York, USA, & Christiana Care, Delaware, USA
  • Τέως Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας, NYU Langone Brooklyn Hospital, New York, USA
  • Board Certified by the American Board of Surgery
  • Board Certified by the American Board of Surgical Oncology
  • Fellow of the American College of Surgeons

Ο Γιάννης Χατζάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια  Μαντουλίδη το 1996. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2002 έχοντας ολοκληρώσει 6 μήνες ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για εκπαίδευση στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Jules Bordet του Université Libre de Bruxelles, στις Βρυξέλλες.

Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην Αμερική αρχικά στην Ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Yale όπου υπήρξε postdoctoral research fellow και στη συνέχεια ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής. Το 2006 μετέβη στο Ohio State University όπου και αποφοίτησε από το πρόγραμμα ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική, με έμφαση στην ελάχιστα επεμβατική λαπαροσκοπική χειρουργική. Στο Ohio State ολοκλήρωσε επίσης το μεταπτυχιακό του στη δημόσια υγεία (Master’s in Public Health) με έμφαση στην επιδημιολογική και βιοστατιστική κλινική έρευνα του καρκίνου. Η ερευνητική αυτή δουλειά συνεχίστηκε και οδήγησε στην απόκτηση διδακτορικού τίτλου (Phd). Το 2011 μετέβη στο Johns Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη, όπου ειδικεύτηκε για δυο χρόνια στη Χειρουργική Ογκολογία του πεπτικού συστήματος με έμφαση στον καρκίνο ήπατος, του παγκρέατος και του στομάχου.

Από το 2013 εως το 2018 υπηρέτησε ως καθηγητής χειρουργικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Langone του New York University (NYU) στη Νέα Υόρκη, και διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας στο NYU Langone Brooklyn Ηospital. Είναι ο πρώτος Έλληνας Χειρουργός που πιστοποιήθηκε από την Αμερικανική Έδρα Χειρουργικής (American Board of Surgery) στη Χειρουργική Ογκολογία (Board Certification in Complex Surgical Oncology).  Έχει συγγράψει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες στα πιο έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά με περισσοτερες απο 4000 ετεροαναφορές (citations) και έχει δώσει περισσότερες από 50 ομιλίες σε όλο τον κόσμο. Tο Δεκέμβριο του 2017 διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στη Σαγκάη της Κίνας, όπου έδωσε σειρά διαλέξεων και δίδαξε τους εκεί χειρουργούς τεχνικές χειρουργικής ήπατος και παγκρέατος. Το Δεκεμβριο του 2021 εξελέγη παμψηφεί Καθηγητής Χειρουργικης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη βαθμίδα του επίκουρου Καθηγητή, και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα. Συνεχίζει την επαγγελματική δραστηριότητά του σε δυο απο τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα των Η.Π.Α. στα οποία μπορεί να χειρουργήσει Έλληνες ασθενείς εφ’όσον το επιθυμούν.

Download pdf