Ο Ιατρός

Καθηγητής Ιωάννης Χατζάρας, MD, MPH, PhD, FACS
Χειρουργός Ογκολόγος

  • Διευθυντής κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας & Χειρουργικής Ήπατος και Παγκρέατος Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, ΗΠΑ (New York University – NYU)
  • Αναπληρωτής Καθ. Χειρουργικής Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, ΗΠΑ (New York University – NYU)
  • Board Certified by the American Board of Surgery
  • Board Certified by the American Board of Surgical Oncology
  • Fellow of the American College of Surgeons
  • Απόφοιτος Πανεπιστημίου JOHNS HOPKINS
  • Διδάκτωρ, Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Χατζάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια  Μαντουλίδη το 1996. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2002 έχοντας ολοκληρώσει 6 μήνες ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για εκπαίδευση στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Jules Bordet του Université Libre de Bruxelles, στις Βρυξέλλες.

Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην Αμερική αρχικά στην Ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Yale όπου υπήρξε postdoctoral research fellow και στη συνέχεια ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής. Το 2006 μετέβη στο Ohio State University όπου και αποφοίτησε από το πρόγραμμα ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική, με έμφαση στην ελάχιστα επεμβατική λαπαροσκοπική χειρουργική. Στο Ohio State ολοκλήρωσε επίσης το μεταπτυχιακό του στη δημόσια υγεία (Master’s in Public Health) με έμφαση στην επιδημιολογική και βιοστατιστική κλινική έρευνα του καρκίνου. Η ερευνητική αυτή δουλειά συνεχίστηκε και οδήγησε στην απόκτηση διδακτορικού τίτλου (Phd). Το 2011 μετέβη στο Johns Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη, όπου ειδικεύτηκε για δυο χρόνια στη Χειρουργική Ογκολογία του πεπτικού συστήματος με έμφαση στον καρκίνο ήπατος, του παγκρέατος και του στομάχου.

Από το 2013 είναι καθηγητής χειρουργικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Langone του New York University (NYU) στη Νέα Υόρκη, και διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας στο NYU Langone Brooklyn Ηospital. Είναι ο μοναδικός Έλληνας Χειρουργός που πιστοποιήθηκε από την Αμερικανική Έδρα Χειρουργικής (American Board of Surgery) στη Χειρουργική Ογκολογία (Board Certification in Complex Surgical Oncology).  Έχει συγγράψει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες στα πιο έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει δώσει περισσότερες από 50 ομιλίες σε όλο τον κόσμο. Tο Δεκέμβριο του 2017 διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στη Σαγκάη της Κίνας, όπου έδωσε σειρά διαλέξεων και δίδαξε τους εκεί χειρουργούς τεχνικές χειρουργικής ήπατος και παγκρέατος.

Download pdf